Bouw RDM Training Plant gaat nieuwe fase in

De bouw van de RDM Training Plant is een nieuwe fase ingegaan met het leggen van de betonvloer op woensdag 3 mei. Nu het fundament van de Rotterdamse oefenfabriek in beton is gegoten, kan worden gewerkt aan de verdere bouw van de RDM Training Plant. De mijlpaal werd gemarkeerd met handafdrukken in het beton door de vier samenwerkende Rotterdamse partners: gemeente Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam N.V., Techniek College Rotterdam en Deltalinqs.

 

RDM Training Plant 69 A

De betonnen vloer is niet alleen bouwtechnisch van belang, maar heeft ook symbolische waarde: er is een koker meegegaan in de betonstorting met daarin het ondertekende protocol waarmee de samenwerking ‘in beton is gegoten’. Het primaire doel van de RDM Training Plant is het zo efficiënt mogelijk in een realistische omgeving trainen van toekomstige en huidige medewerkers in de procesindustrie. Alle trainingen voldoen aan de hoogste en meest actuele veiligheidseisen. Zo bouwt de RDM Training Plant aan de nieuwe standaard voor veilig werken in de procesindustrie.

In beton
“Deze vloerlegging is een mijlpaal voor iedereen die momenteel op het RDM-terrein aan het werk is”, aldus Cees Jan Asselbergs, algemeen adviseur bij Deltalinqs. “Dankzij hun dagelijkse inzet zijn we nu weer een stap verder. Zo komen we steeds dichter bij de opening van de RDM Training Plant. We bouwen hiermee niet alleen aan de veiligheid in de procesindustrie, maar ook aan het versterken van de werkgelegenheid in de hele regio Rotterdam. Bijzonder aan de RDM Training Plant is dat er veel verschillende publieke en private partijen bij betrokken zijn. Zowel het protocol als de vier handafdrukken symboliseren hun toewijding en tomeloze inzet”, aldus Asselbergs.

Een stap richting de toekomst
Het leggen van de vloer is een stap richting de nieuwe standaard voor veilig werken in de procesindustrie. De volgende mijlpaal staat gepland op 31 mei. Dan wordt de laatste en hoogste toren van maar liefst veertig meter, omhoog geplaatst door burgemeester Aboutaleb. Dit zal groots worden gevierd met een symposium en de lancering van een digitaal veiligheidscertificaat, het digital safety passport.


Beeldmateriaal
      

Foto 1: Ondertekening protocol samenwerking in beton vereeuwigd

V.l.n.r. Erik Boehlé (Techniek College Rotterdam), Cees Alderliesten (Deltalinqs), Cees Jan Asselbergs (Deltalinqs), Henk de Bruijn (Havenbedrijf Rotterdam N.V.) en Marike Dijksterhuis (gemeente Rotterdam).

Foto 2: Handdrukken in beton om de samenwerking te vereeuwigen

V.l.n.r. Marike Dijksterhuis (gemeente Rotterdam), Henk de Bruijn (Havenbedrijf Rotterdam N.V.), Erik Boehlé (Techniek College Rotterdam) en Cees Alderliesten (Deltalinqs)

Foto 3: Voorbereiding voor de vloerlegging


Over de RDM Training Plant
Toekomstige en huidige medewerkers in de procesindustrie trainen om zo efficiënt mogelijk en volgens de hoogste en meest actuele veiligheidseisen te werken: dat is het primaire doel van de RDM Training Plant. De Rotterdamse oefenfabriek is bedoeld voor medewerkers in diverse bedrijfssectoren, techniekstudenten vanuit een mbo- of hbo-opleiding en personen vanuit omscholingstrajecten en zij-instromers.

Trainees volgen op de plant praktijkgerichte veiligheidstrainingen in een realistische setting, gegeven door trainers die gevormd zijn door de beroepspraktijk. De trainingen zijn in handen van een nieuwe exploitatie BV: Deltalinqs Training & Services.

Om de bouw van de plant te realiseren en op termijn in stand te houden, is de Stichting RDM Training Plant opgericht. Deze stichting neemt de exploitatie zonder winstoogmerk in handen en draagt samen met alle betrokken partners zorg voor het beheer van de locatie. De criteria voor en kwaliteit van de trainingen worden beoordeeld door een waarborgcommissie, samengesteld vanuit alle partners. Partners van de stichting zijn onder meer VOMI (de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie), Havenbedrijf Rotterdam N.V., het regionale beroepsonderwijs en Deltalinqs.

De totstandkoming van de RDM Training Plant is ondersteund door onder meer Deltalinqs, het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Hogeschool Rotterdam, STC-group, Techniek College Rotterdam, het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Havenbedrijf Rotterdam N.V., gemeente Rotterdam, VOMI (branchevereniging voor dienstverlenende ondernemers in de procesindustrie), SSVV (Stichting Samenwerken Voor Veiligheid) en het regionale beroepsonderwijs. Het bouwconsortium dat de bouw realiseert wordt gevormd door: Spie Nederland B.V., Stork Nederland B.V., ENGIE Services West Industrie B.V., Mourik Services B.V., Bilfinger Industrial Services Nederland B.V., Croonwolter&dros en Mammoet Europe B.V.

Voor meer informatie: Andjena Balradj, Consultant Sterk Werk Communicatie & Content Marketing, tel. 010 456 78 49 | 06 104 598 78